søndag den 29. december 2013

Juleaften + jule dage....

Det var en international jul vi havde igen i år...

hovedparten af gæsterne var fra Venezuela, de fleste bosat i London, en i Barcelona. 

Et miks af sjove mennesker som alle var imødekommende og varme og smilende. 

Sproget var en udfordring for nogle - en enkel kunne kun spansk, andre spansk og italiensk og tysk, nogle var gode til engelsk og andre igen helst Dansk ..... men vi fandt altid nogle som kunne oversætte hvor ordforrådet slap op og snakket det blev der.

Min svigerinde havde pyntet det smukkeste jule-hus, også med de danske arve nisser... Maden var et miks mellem Venezuela og Dansk julemad - og det smagte skønt.

Svigerinden og lillebror stod for den danske del, med lidt vejledning fra de danske tilrejsende..... men hvor var det vellykket - det var ikke til at smage at det var 1. gang svigerinde lavede dansk julemad - ænderne var saftige og sovsen lige i skabet - så får hun 1000 stjerner herfra ! 

Venezuela maden bestod af en kyllingesalat med grøntsager og karry samt en enorm skinke der var glaseret med lækkert krydderi samt en frisk salat med kål.

Svigerindens mor bidrog med en skøn ret med blomkål, løg og dressing

Dejlig, dejlig mad  - spist sammen med mange dejlige mennesker....


Dansen om juletræet var et kapittel for sig ..... lillebror havde varslet alle om at der skulle danses om træet (hvilket jo er en skik vi kun udfører i skandinavien) så venezuela skulle prøve dette også. Der var på forhånd også valgt julesange på demokratisk vis med afstemning, dvs. vi danskere måtte vælge 4 danske sange, der skulle så være nogle på spansk, en på italiensk og en på tysk......


Der gik hurtigt total rock and roll i den, lidt plads og mange mennesker om det fine træ - de spansktalende havde stor indlevelse i de danske sange - så der blev skrålet højt på "skralde-spansk-dansk" rundt og rundt om træet.... Ingen kommentarer:

Send en kommentar